Merk
Kenmerken
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Dikte
 • + Toon meer
 • - Toon minder
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur
Steensoort
 • + Toon meer
 • - Toon minder

Tuintegel 60x60

De meest verkochte, meest populaire maat tuintegels. Met 60x60 tuintegels heeft u keuze uit circa 500 varianten. Daar moet toch altijd iets tussen zitten.

458 artikelen

Soorten tuintegels 60x60

Er zijn verschillende soorten tuintegels te vinden in de maat 60x60 cm. Dit komt omdat het een zeer gangbare en populaire maat is. Daarom worden deze tuintegels veel geproduceerd en zijn er verschillende kleuren, stijlen, merken en materialen tuintegels 60x60 cm te vinden.

Behandeld, onbehandeld, keramiek en natuursteen

Qua tuintegels vindt u bij Budgetbestrating.nl zowel behandelde- als onbehandelde betontegels, keramische en natuursteen tuintegels in de maat 60 x 60 cm. Er zijn verschillende vormen van behandelde tuintegels, zoals gecoate- geïmpregneerde- en geborstelde tuintegels.

Coating, geïmpregneerd en geborsteld

Een gecoate betontegel is een tegel waar na de productie een laklaag wordt aangebracht zodat het water- en vuil afwerend wordt. U kunt een tuintegel met een coating herkennen door de glanzende bovenlaag. Bij geïmpregneerde tuintegels wordt er een vloeistof aangebracht die in de tegel trekt waardoor de tegel beter tegen water en vuil wordt beschermd, maar de tegel geen glanzende laag heeft. Een geborstelde tuintegel kan zowel geïmpregneerd als gecoat zijn. Het bijzondere eraan is dat het oppervlak egaal en glad aanvoelt.

Keramische tuintegels

Keramische tuintegels 60x60 onderscheiden zich doordat ze kleur- en krasvast zijn. Het is de ideale tegel voor degene die een terras voor de toekomst wil leggen. Een keramische tegel is onderhoudsarm en blijft altijd mooi. Uiteraard moet ook een keramische tuintegel op zijn tijd geveegd of gedweild worden om het vuil te verwijderen.

Natuursteen tuintegels

Natuursteen tuintegels 60x60 zijn uniek qua kleur en karakter. Daar waar de overige stenen worden geproduceerd door mensen en machines komen deze tegels echt uit de natuur. Natuursteen tuintegels worden over het algemeen gewonnen in groeves. Iedere soort natuursteen heeft zijn eigen karakter en eigenschappen. Natuursteen zal om die reden nooit saai worden.

Met of zonder facet

Er is ook een verschil tussen tuintegels met of zonder facet. Een tuintegel met een facet heeft een schuine rand waarmee wordt voorkomen dat er stukken van de tegel afknappen als de tegels te dicht tegen elkaar aan worden gelegd. Tegels zonder facet komen strak tegen elkaar aan te liggen en hebben een strakke hoek van 90 graden. Het grootste verschil tussen de twee is het uiterlijk. Tegels zonder facet lijken meer één geheel, terwijl de tuintegels met facet wat meer van elkaar gescheiden lijken.

Wanneer kiest u voor tuintegels van 60x60 cm?

60x60 Tuintegels zijn al jaren razend populair. De maat is erg veelzijdig, de tegels zien er dankzij de grootte erg luxe uit en past in vrijwel elke tuin. De 60x60 tuintegels geven uw tuin of terras daarnaast een ruime look en feel. Heeft u een ruime tuin of ruim terras en zoekt u daar geschikte tuintegels voor? Dan biedt ons ruime assortiment tuintegels 60x60 altijd voldoende keuze.

Omdat ze zo gangbaar zijn, kunnen tuintegels van 60x60 cm redelijk goedkoop uitpakken. Mocht u graag willen weten of de 60x60 tuintegels ook mooi uitkomen in uw tuin? Neem dan een tekening van uw tuin of terras mee naar onze showroom of mail deze naar onze klantenservice, dan kunnen onze adviseurs u helpen bij het uitkiezen van het juiste formaat en materiaal tuintegels.

Hoeveel tuintegels van 60 x 60 cm heb ik nodig?

Houd bij het berekenen van de juiste hoeveelheid tuintegels altijd rekening met snij- en knipverlies. Tijdens het bestraten van uw tuin of terras moet u namelijk tegels snijden omdat tegels nooit precies passen in het oppervlak dat u voor ogen heeft. Een klein deel van de tegels gaat daarom altijd verloren. U moet daarom altijd wat extra tuintegels bestellen. Het beste is om 5-10% extra te bestellen, zodat er altijd voldoende tegels zijn om mee te bestraten. Wilt u bijvoorbeeld 10 m2 aan tuintegels hebben? Dan kunt u het beste tussen de 10.5 m2 en 11 m2 aan tuintegels bestellen. Zo voorkomt u dat u straks niet genoeg bestrating heeft.

Wat kost een tuintegel 60x60 cm?

De kosten van een tuintegel 60x60 cm hangen af van hoe de tuintegels behandeld zijn, het materiaal van de tegels (beton, natuursteen of keramiek) wat de kwaliteit van de stenen is, hoe uniek de kleur en uiterlijk van de tegel is, en of de tegels een facet hebben of niet. Kortom: veel zaken die invloed hebben op de prijs. De prijs voor een tuintegel van 60x60 cm wordt berekend per vierkante meter. De prijs wordt dus niet weergegeven per steen, maar per vierkante meter. 

Een logische vraag om te stellen is dan natuurlijk: hoeveel tegels van 60x60 gaan er in een vierkante meter? 2,78 is het antwoord. De minimale afname van deze tuintegels verschilt per leverancier. In het winkelmandje wordt automatisch afgerond op hele verkoopeenheden. Goedkope betonnen tuintegels van 60x60 kosten rond de 20 euro, terwijl keramische tegels van 3cm dik beginnen rond de 50 euro.

Voordelen van tuintegels in de maat 60x60

De 60x60 tuintegels zijn perfect voor zowel grotere als kleinere tuinen en terrassen. U kunt deze tegels ook mooi combineren met andere maten tegels of juist stenen. Doordat tegels groter zijn dan bijvoorbeeld waalformaat stenen zijn er ook minder voegen aanwezig. Minder voegen betekend automatisch minder voedingsbodem voor onkruid en minder ruimte voor mieren om naar boven te komen. Wilt u liever helemaal geen onkruid en de mieren tot een minimum beperken? Zorg dan dat de tegels direct na het leggen worden gevoegd met een voegmiddel. Omdat deze middelen hard worden als het droog is kunnen zaadjes niet aarden en mieren zullen op deze plaatsen geen weg zoeken naar beneden. 

Hoe zwaar is een tuintegel 60x60?

Hoe zwaar een tuintegel van 60x60 is, hangt natuurlijk mede af van de dikte van de tegel. Een vierkante meter tuintegels van 60x60x4 weegt bijvoorbeeld tussen de 90 en 100 kilogram per m2, terwijl een vierkante meter aan 60x60x6 tegels vaak rond de 130 kilo per m2 weegt. Als u zelf de tegels gaat leggen, houd er dan rekening mee dat het een zware belasting is. Indien mogelijk raden we aan om met minimaal twee personen te betegelen. Maak hierbij gebruik van bijvoorbeeld een vacuüm tegelzuiger. Dit scheelt enorm in de fysieke belasting.

Stijlen van tuintegels 60x60 cm

U kunt tuintegels in verschillende kleuren, stijlen, patronen, materialen en merken krijgen. De merken die we bij Budgetbestrating.nl voor handen hebben zijn:

 • Excluton tuintegels
 • TuinVisie tuintegels
 • Kijlstra tuitegels
 • Gardenlux tuintegels
 • Klijn natuursteen tuintegels
 • Michel Oprey & Beisterveld tuintegels

Wilt u de tegels in het echt komen bekijken? U kunt de tegels in het echt bekijken in onze showrooms in Staphorst of Sliedrecht (onbemande showlocatie). Onze experts voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies.