Merk
Kenmerken
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Dikte
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Formaat (LxB)
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Materiaal
Prijs
Kleur

Betontegels

393 artikelen

Wat zijn betontegels?

Betontegels zijn bestratingsmateriaal gemaakt van een mengsel van zand, grind, cement en water. Betonnen tuintegels worden vaak gebruikt voor terrassen, opritten (dit raden wij zelf af) en tuinpaden. Betontegels zijn duurzaam, veelzijdig en beschikbaar in diverse vormen en maten. Dat maakt onze betontegels tot een perfecte keuze voor uw tuin of terras!

Hoe worden betontegels gemaakt?

Onze betontegels worden vervaardigd met een focus op duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit. Om betontegels te creëren, worden natuurlijke elementen gemengd met cement en water. Het resulterende betonmengsel wordt vervolgens in de tegelmal gegoten en onder hoge druk geperst. Met deze persmethode wordt de tegel versterkt en krijgt deze de compacte verdichting die essentieel is voor betontegels.

Na het persproces worden de gevormde tegels bij steeds meer fabrieken overgebracht naar speciale klimaatkamers, waar ze 24 uur zorgvuldig worden gedroogd. Dit droogproces draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de stevigheid en duurzaamheid van de betontegels. Het resultaat is een product dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Een betontegel is daarmee een mooie optie voor veel buitenruimtes. 

De voordelen van betontegels

Met aandacht voor zowel het oog als functionaliteit bieden onze betontegels een tijdloos ontwerp en een solide en betrouwbare bestratingsoplossing. Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint met het creëren van uw buitenruimte, deze betontegels zijn een uitstekende keuze voor een langdurige en aantrekkelijke bestrating. Omdat betontegels gemaakt zijn van stevig materiaal, kunt u nog jarenlang genieten van uw bestrating. Bij Budget-Bestrating vindt u meer dan 350 verschillende betontegels in verschillende kleuren, afmetingen, diktes en verschillende merken. Zo is er voor iedereen een mooie optie beschikbaar. 

Betontegels zijn gemakkelijker en goedkoper om te leggen

Een voordeel van betontegels ten opzichte van andere tegels, zoals tegels van keramiek, is dat de tegels dikker en zwaarder zijn. Daardoor liggen de betontegels van zichzelf al stevig in de grond. Het aanleggen van een terras met betontegels kost u daarmee vaak minder tijd dan het leggen van een terras met andere tegels, zoals keramische tegels. 

Onbehandelde betontegels

Onbehandelde betontegels zijn betontegels die niet zijn voorzien van een extra coating of afwerking na het productieproces. Voordelen van onbehandelde betontegels zijn de lagere kosten en natuurlijke uitstraling. Ze hebben echter ook nadelen, zoals gevoeligheid voor vlekken, groene aanslag en kalkuitbloei. Het ontbreken van een beschermende laag maakt ze meer vatbaar voor slijtage en vereist regelmatig onderhoud. Heeft u de tijd om uw tegels tijdig te onderhouden? Dan kunnen onbehandelde betontegels een mooie bestrating voor uw tuin of terras vormen. 

Zit u echter niet te wachten op extra onderhoud van uw tuin of terras? Dan zijn onze gecoate of geïmpregneerde betontegels wellicht een mooie optie! 

Gecoate betontegels

Een gecoate betontegel is een tegel waar na de productie een laklaag wordt aangebracht. Zo zijn de betontegels zowel water- als vuilafstotend. U kunt een betontegel met een coating herkennen door de glanzende bovenlaag. Dit is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. Win-win!

Beton tuintegels, samengesteld uit zand, grind en cement, zijn van nature poreus vanwege kleine openingen in het oppervlak. Deze openingen kunnen vuil en vocht aantrekken, wat het aanzicht van de tegels aantast en ze uiteindelijk kan doen slijten. Een coating fungeert als beschermende laag door deze openingen op te vullen, waardoor de tegels waterafstotend, waterbestendig en vlekbestendig worden. Gecoate betontegels onderscheiden zich door hun lichte glans. De beschermende coating zorgt ervoor dat zowel tijd als kosten voor schoonmaak en onderhoud worden bespaard. Ondanks dat gecoate betontegels duurder zijn dan onbehandelde betontegels, haalt u de kosten er zeker uit als het aankomt op onderhoud en levensduur. 

Geïmpregneerde betontegels

Een geïmpregneerde betontegel is tijdens de productie voorzien van een impregneermiddel. Deze impregnering zorgt er voor dat de betontegel vocht- en vuil werend wordt gemaakt. Het impregneren van betontegels zorgt er ook voor dat de kleur van de tegel langer mooi blijft en dus minder snel achteruit gaat. 

Schoonmaken en onderhouden van betontegels

Het zorgvuldig schoonmaken van betontegels vereist niet alleen aandacht, maar ook kennis van effectieve methoden om verschillende soorten aanslag en vlekken te verwijderen. Bij Budget-bestrating.nl begrijpen we dat verkeerde producten of een onjuiste aanpak schade aan uw tegels kunnen toebrengen. Daarom delen we graag een set tips en trucs om uw betontegels te reinigen en te onderhouden, zodat ze hun oorspronkelijke pracht behouden.

Handel snel bij oppervlakkig vuil

Wanneer u oppervlakkig vuil op uw betontegels opmerkt, is snel handelen essentieel. Het voorkomen van diep doordringend vuil is cruciaal om vlekken te vermijden. Gebruik een harde bezem om regelmatig vuil van het oppervlak te vegen. Introduceer pas water met een sopje wanneer er daadwerkelijk aanslag verschijnt.

De prijs van betontegels: hoe komt deze tot stand?

Betontegels zijn, over het algemeen, goedkoper dan andere tuintegels. Dat komt om verschillende redenen, die we graag voor u op een rijtje zetten:

  1. Productiekosten: De productie van betonnen terrastegels is kosteneffectiever dan die van andere tuintegels, zoals keramische tegels of natuursteen. Beton is een veelgebruikt bouwmateriaal en het productieproces is vaak minder arbeidsintensief.
  2. Grondstoffen: De grondstoffen die worden gebruikt voor betontegels, zoals zand, grind, en cement, zijn over het algemeen goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar dan de materialen die worden gebruikt voor andere type tegels.
  3. Fabricageproces: Het productieproces van betontegels is gestandaardiseerd en kan op grote schaal worden uitgevoerd, waardoor de kosten per eenheid lager liggen. Andere materialen, zoals natuursteen, vereisen vaak meer gespecialiseerd vakmanschap en kunnen arbeidsintensievere productieprocessen hebben.

Wij hebben betontegels voor elk budget. De prijs van betontegels wordt berekend per vierkante meter. Bestel uw betontegels direct online via de webshop of vraag vrijblijvend een offerte aan via het winkelmandje, per mail of via de telefoon. 

Waarom uw betontegels bestellen bij Budgetbestrating.nl?

Bij Budget-bestrating.nl is de keuze reuze als het aankomt op betontegels. We hebben verschillende soorten, maten en kleuren betontegels. Zo hebben we populaire maten zoals betontegels van 60x60 cm, maar ook grote en kleine betontegels. We hebben betontegels in verschillende kleuren zoals zwart, grijs, antraciet, blauw, zilver, bruin, wit, rood en nog veel meer unieke kleurencombinaties. We hebben betontegels met verschillende patronen en met een unieke mozaïek. Zo kunt u uw bestrating een uniek uiterlijk geven die past bij de sfeer die u wilt creëren. Verder kunt u er zeker van zijn dat u bij Budget-bestrating de beste deal krijgt. U krijgt bij ons de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding en service!

Over Budget-bestrating.nl

Wij zijn geen robots, AI of wat dan ook. Er zitten echte mensen (zoals Quinten en Joost) achter Budget-bestrating.nl met vestigingen in Sliedrecht en Staphorst. Lees meer over hoe we gestart zijn hier en wees gerust dat u altijd bij ons terecht kan. Mocht u bijvoorbeeld toch iets zoeken wat er niet tussen staan, schroom dan niet om contact op te nemen. We kunnen altijd voor u verder zoeken.

Wij snappen als geen ander dat er bij het bestraten heel veel dingen komen kijken. U wilt zich natuurlijk op dit moment ook niet zorgen maken over of u wel de juiste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. U wilt gewoon gemakkelijk en snel tegels bestellen voor de beste prijs. Dan bent u bij Budget-Bestrating aan het juiste adres!

Wij zorgen ervoor dat u geld bespaart. Het zit in onze naam. Wij houden rekening met uw budget, hoe groot of klein die ook is. Ons prijsbeleid is gericht op het waarborgen dat u niet meer betaalt dan nodig is voor uw bestratingsmaterialen. Daarnaast streven wij er voortdurend naar om bestratingsmaterialen aan te bieden tegen strakke prijzen en zorgen we ervoor dat iedereen zich kwaliteit bestrating kan veroorloven.