Keramische tegels

De scheidslijn tussen huis en tuin vervaagt met deze hardgebakken keramische terrastegels. De trend dat men de woonkamer in de tuin wil laten overvloeien is er een die ook ons heeft bereikt. De onvolprezen wand- en vloertegel voor het interieur is er nu ook voor buiten. Keihard, met de uitstraling van natuursteen, aangepast aan de modernste eisen. Zo is de keramische terrastegel onder andere kras- en vorstbestendig, kleurvast en zeer gemakkelijk in onderhoud, en met de praktische kenmerken die men vandaag de dag eist: Krasbestendig, Kleurvast, Antislip, Vorstbestendig, Maatvast, Slechts 0,2% vochtopname. Keramische terrastegels hebben een goede ondergrond nodig voor een stabiel resultaat.

Keramische terrastegel

Ontwikkeling keramische terrastegel

Budget-bestrating levert keramische terrastegels van 2 tot en met 4 cm dikte. Door technologische innovatie zijn de leveranciers in staat, steeds dikkere keramische terrastegels te produceren. Daardoor kunnen deze keramische terrastegels ook gebruikt worden in nieuwe toepassingen, of op een andere manier verwerkt worden. 3 cm dikke keramische terrastegels zijn het meest recente voorbeeld van deze vernieuwingsdrang in de keramische terrastegel industrie.
De eerste buitentegel die werd geproduceerd was de keramische terrastegel met een dikte van 2 cm. Daarop volgde diverse ontwikkelingen om het verwerkingsproces zo eenvoudig mogelijk te maken. De keramiek op beton tegel was dé oplossing voor een snelle verwerking. Een keramische terrastegel met een dikte van 2 cm dient verwerkt te worden op gestabiliseerd zand (cement in combinatie met straatzand). De keramiek op betontegel, ook wel bekend als de 3+1 keramische terrastegel, kan direct op het gele zand verwerkt worden. Dit maakt het verwerkingsproces nóg makkelijker. In 2018 werd de massieve keramische terrastegel van  3 cm op de markt gebracht.  Deze keramische terrastegel heeft een groot aantal voordelen:

Eenvoudig te verwerken

De keramische terrastegel 3 cm kan direct op een zandbed van geel zand verwerkt worden. Bij 2 cm keramische terrastegels is dat niet het geval. Hoewel de 2 cm tegels sterker zijn dan betontegels van 5 cm dik, moet de ondergrond bij die dikte wel gestabiliseerd worden, omdat anders het voegwerk niet beschermd wordt. Bij extra dikke keramische terrastegels scheelt dit heel veel arbeidsuren, doordat de verwerkingskosten een stuk lager liggen. 

Licht in gewicht

Een massieve keramische terrastegel met een dikte van 3 cm is lichter in gewicht dan betontegels of keramiek-op-beton tegels met een dikte van 4 cm of 5 cm. Dit is een voordeel bij de verwerking van de keramische terrastegels.

Sterker dan andere keramische oplossingen

Keramische terrastegels 3 cm dik zijn massief, dit houdt in dat de tegel voor 100% bestaat uit keramiek. Dit is bij een keramiek-op-beton tegel niet het geval. Deze tegel bestaat uit een betonlaag van 3 of 4 cm dik en een toplaag van 1 cm keramiek. Een massieve keramische terrastegel met een dikte van 3 cm is daardoor vele malen sterker dan een betontegel of een keramiek-op-beton tegel.

100% vorstbestendig

Een keramische terrastegel 3 cm is door en door keramiek en heeft, in vergelijking tot andere keramische oplossingen, de laagste wateropname. Dit maakt de terrastegel 100% vorstbestendig.

Kleurvast

In tegenstelling tot de meeste natuursteen terrastegels, zijn keramische terrastegels kleurvast.

Krasvast

Keramische terrastegels worden gebakken op temperaturen tot 1200 graden en zijn daardoor extreem hard en krassen niet.

Antislip

De antislipwaarde van een keramische terrastegel wordt aangeduid met de R-waarde. Alle keramische terrastegels met een dikte van 3 cm zijn antislip en hebben een R-waarde van minimaal R11.

Onderhoudsarm

Keramische terrastegels zijn niet gevoelig voor vlekken en krassen. Daardoor zijn ze eenvoudig in onderhoud. De keramische terrastegels blijven hun oorspronkelijke uitstraling behouden en kunnen schoon gemaakt worden met water en eventueel zeep.

Groot assortiment

Het aanbod keramische terrastegel 3 cm is groot. In elke stijl, afmeting en kleur is er een passende tegel te vinden.

Uit voorraad leverbaar

Wij leveren keramische terrastegels van verschillende leveranciers: Excluton, TuinVisie, Gardenlux, Michel Oprey & Beisterveld en Klijn Natuursteen. De keramische terrastegels die wij leveren komen rechtstreeks van de leverancier.

Bekijk hier alle keramische terrastegels.

341 artikelen