H2O Tuintegels

De H2O is het paradepaardje van onze leverancier Kijlstra. De tegels zijn licht in gewicht, hebben een trendy uitstraling en zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en uitvoeringen. Kiest u voor een strakke siertegel met een gladde bovenkant of met een structuur in de bovenlaag (reliëf)? Omdat er zoveel verschillende afmetingen zijn, kunt u naar hartenlust combineren. Houdt u van rechte lijnen? Dan is de H2O Square echt iets voor u. Recht toe, recht aan. Alle H2O siertegels zijn geïmpregneerd, waardoor ze water- en vuilwerend zijn. Met het juiste onderhoud hebt u jarenlang plezier van deze siertegel.

H2O Reliëf
De H2O Square Reliëf is een zeer goed alternatief voor natuursteen, omdat de betontegel een dichte deklaag heeft met een klassieke uitstraling van gelaagd leisteen. De tegel is geborsteld, waardoor deze een mooie gladde bovenkant heeft. Gaat u uw hele tuin bestraten? Dan kiest u er wellicht voor om de tegels in een zogenaamd wildverband te leggen met verschillende formaten. Het effect is speelser en het verband zorgt voor een stevigere samenhang tussen de verschillende siertegels. Het kleine wildverband ‘H2O Small Mixed’ bestaat uit de volgende formaten per laag: 2 stuks 40x40, 3 stuks 30x20, 5 stuks 20x20, 1 stuks 20x10. Een ander formaat wildverband van de H2O is de ‘Mixed’. Dit is een groot wildverband en bestaat uit de volgende formaten per laag: 1 stuks 60x60, 3 stuks 60x30, 2 stuks 30x30. De H2O Small Mixed en de H2O Mixed zijn zowel in glad als reliëf te krijgen.

Wat maakt de H2O betontegel speciaal?
De H2O tegel is voorzien van een dichte toplaag. In de tegel is een hydrofobe impregnatie aangebracht, waardoor de kans op kalkuitbloei vermindert. Bij het juiste onderhoud is de tegel waterafstotend. Als een tegel niet waterafstotend is, gaat het regenwater een chemische reactie aan met het cement in de tegel. Deze reactie zorgt ervoor dat er kalk ontstaat, welke zich afzet tegen het beton. Doormiddel van het speciale waterafstotende middel is de kans op kalk uitbloei bij H2O tegels minimaal. De deklaag van de H2O tegels is daarnaast geïmpregneerd. Hierdoor is de tuintegel beter bestand tegen water, vuil en zon. Net zoals de H2O tegel beschikt de Patio tegel ook over deze unieke eigenschappen. Een extra eigenschap van de Patio is dat deze tegel voorzien is van een speciale coating, waardoor vuil zich nog minder snel hecht.

28 artikelen