Materiaal
Kleur
Formaat (LxB)
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Dikte
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Kenmerken
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Steensoort
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Merk
Prijs

Tuintegels in alle soorten en maten

Tuintegels zijn in verschillende soorten en maten leverbaar. Met betrekking tot de soorten zijn er voor de tuinmarkt momenteel 2 groepen tuintegels sterk vertegenwoordigd. Aan de ene kant is daar de betontegel. In dit segment zijn talloze kleuren, deklagen en behandelingen leverbaar. Aan de andere kant wordt er steeds meer gevraagd naar keramische tuintegels. Dit zijn gebakken tegels die slijtvast, kleurvast en onderhoudsvriendelijk zijn. Tot slot zijn er de tuintegels van natuursteen. Denk aan hardsteen, graniet, basalt en marmer. Schitterende kleuren en patronen in allerlei verschillende formaten. Dat brengt ons bij de maat van de tuintegels. Het begint bij 20x20 en eindigt bij 100x100cm. Daartussen zijn bijna alle gangbare formaten leverbaar. Momenteel vormen de grotere maten de trend: 60x60 en/ of 80x80cm. 

Verwerkingstips voor tuintegels

Geslepen of gestraalde tuintegels legt u bij voorkeur in een zandbed van schoon straatzand. Nadat u de tuintegels hebt gelegd verwijdert u direkt alle resten straatzand. Was de tuintegels niet met straatzand in, dat geeft kans op vlekvorming. Beter is het, de tuintegels in te wassen met zilverzand. Zilverzand is schoon. Gecoate tuintegels zijn gevoeliger voor krasvorming in de deklaag. Kijk uit met terrasmeubilair met harde (metalen) poten. Verschuiven hiervan geeft een verhoogde kans op krassen. Als u zelf een wildverband wilt creeëren met meerdere formaten tuintegels uit eenzelfde serie, houd er dan rekening  mee dat die formaten mogelijk niet uit eenzelfde productie komen en daarom onderling tintverschillen kunnen vertonen.

Tuintegels

944 artikelen

Tuintegels voor uw tuin of terras

Toepassing tuintegels

Tuintegels zijn steeds vaker onderdeel van de moderne tuin die onderhoudsvriendelijk is. Er zijn vele soorten formaten en kleuren tuintegels welke worden aangeboden in ons assortiment. Belangrijk bij de keuze voor een formaat en kleur tuintegel is om een goed plan te maken. Elke tegel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Houdt bijvoorbeeld rekening met de kleuren die om de tegels heen worden toegepast. Komt er bijvoorbeeld een gazon naast de tuintegels, kiest u voor een fleurig bloemenperk of wordt er nog bestrating naast gelegd. Door de kleuren van de tegels af te stemmen op de omgeving ontstaat er een harmonieus geheel. Onderstaand zullen de diverse soorten tuintegels worden toegelicht.

Siertegels in het algemeen

Bij Budget-Bestrating.nl kunt u een ruim assortiment tuintegels kopen. Er is keuze uit betontegels, keramische tegels en natuursteen, zodat er altijd iets is dat in uw tuin past. Ziet u door de bomen het bos niet meer, laat u dan vrijblijvend informeren over de beste keuze in uw situatie. Onderstaand alvast een kleine samenvatting van de verschillende materialen en bijbehorende eigenschappen.

Betontegels

De betontegel is een klassieker en één van de bekendste tuintegels. Beton is eenvoudig te maken. Door gebruik van kleurstof is het mogelijk een tegel te maken die in iedere tuin tot zijn recht komt. Betontegels zijn in vele maten leverbaar. Betontegels zijn te splitsen in behandelde en onbehandelde versies.

Zoekt u goedkope tuintegels dan kunt u het beste een onbehandelde tuintegel van beton kiezen.

Keramische tuintegels

2 centimeter keramische tegels

Keramische tegels worden gebakken in een oven en zijn na productie praktisch onverwoestbaar. Kiest u voor een keramische tegel van 2 centimeter dikte dan is deze ook prima geschikt voor een dakterras. Denk hierbij wel aan het gebruik van tegeldragers.

3 centimeter keramische tegels

In 3cm dik volkeramiek is een ruim assortiment aanwezig. Dit onverwoestbare product heeft zelfs voldoende kracht om een vrachtwagen te dragen. We raden overigens aan om voor een oprit of pad bestrating te gebruiken in plaats van tegels.

Keramische tegels op een onderlaag

Een populair product tegenwoordig is de betontegel met een toplaag van keramiek. Dit is de juiste tegel voor uw terras. Keramiek heeft vele voordelen waaronder dat ze kleur- en krasvast zijn. Tegels van keramiek dienen altijd verwerkt te worden met een voeg. Dit kan door gebruik te maken van voegkruizen. Deze tegels zijn bovendien makkelijk te reinigen. Ter voorkoming van onkruid raden we aan om keramische terrastegels altijd te voegen. Zie hiervoor ons assortiment voegmiddelen.

Natuursteen tuintegels

Qua uitstraling nog steeds een goede keus. Er zijn vele soorten tegels, die eigenlijk in ieder terras tot hun recht komen. Het assortiment tuintegels omvat tegels van graniet, chinees hardsteen, basalt en travertin. Het mooie aan een tuintegel uit de natuur is het unieke karakter. Elke tegel is uniek in kleur en samenstelling. Natuursteen vertelt een verhaal. Qua eigenschappen is het misschien niet altijd de meest duurzame oplossing, het unieke karakter heeft echter wel een bijzondere aantrekkingskracht.

Maten tuintegels

Het formaat 60x60 wordt in veel tuinen toegepast. Een iets ander formaat kan ook bijzonder mooi uitpakken in een tuin. Er zijn diverse formaten tuintegels leverbaar, denk eens aan het 30x60 formaat of 40x80. Ook grote tuintegels zijn in verschillende kleuren leverbaar. Deze terrastegels zijn NIET geschikt voor een oprit. Door voor een rechthoekige maat tuintegel te kiezen kan er worden gespeeld met de lengte en breedte en kan een terras optisch langer of breder worden gemaakt. 

Kleur tuintegel

Tuintegels worden in steeds meer kleuren geproduceerd. Warme heldere kleuren zorgen voor een lichter geheel, donkere tinten kunnen een heel strakke tuin opleveren. Bij de keuze van de kleur is het goed om rekening te houden met de rest van het ontwerp. De gevel, een eventuele berging, schuttingen en groen moeten samen een eenheid te vormen.

Maak uw tuin compleet met sierbestrating

Naast het assortiment tuintegels kunt u het plaatje afmaken door het gebruik van stenengrind of split voor bijvoorbeeld een pad. Belangrijk bij de keuze voor het soort bestrating of grind is om slechts gebruik te maken van een beperkt aantal kleuren en materialen. Dit zorgt voor harmonie en rust in de tuin. Maak van uw tuin een feestje, waar je graag komt.

Advies

Wilt u graag advies bij uw keuze neem dan gerust contact met ons op.