Merk
Kenmerken
Dikte
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur

Betontegels 80x40

Betontegels van 80x40 cm zijn modern, stijlvol en kunnen u kosten en tijd besparen. Koop nu uw betontegels 80x40 voordelig en snel bij Budget-bestrating.nl.

23 artikelen
 

Waarom kiezen voor betontegels 80x40 cm?

De keuze voor de afmetingen van betontegels, zoals een maat van 80x40 cm hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe u de tegels gaat gebruiken, hoe u de bestrating eruit wil laten zien en de praktische overwegingen. Hier zijn enkele voordelen die gepaard kunnen gaan met betontegels van 80x40 cm.

  1. Modern en stijlvol: De langwerpige vorm van tuintegels met de afmetingen 80x40 cm geeft een modern en eigentijds uiterlijk aan de buitenruimte. Het langwerpige ontwerp kan ook helpen bij het creëren van visuele lijnen die de tuin langer of breder doen lijken, afhankelijk van de plaatsing.
  2. Ruimtelijk gevoel: Het langwerpige formaat van de tegels kan helpen om de ruimte groter te doen lijken. Dit is vooral nuttig in kleinere tuinen waar het belangrijk is om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.
  3. Minder voegen: In vergelijking met kleinere tegels betekent grotere tegels minder voegen. Dit kan niet alleen zorgen voor een strakker uiterlijk, maar ook het onderhoud vereenvoudigen, aangezien er minder voegen zijn waar vuil zich kan ophopen.
  4. Sneller gelegd dan kleinere tegels: Grotere tegels betekenen vaak een snellere installatie omdat er minder tegels nodig zijn om een bepaald gebied te bedekken. Dit kan handig zijn bij het plannen van tuinprojecten met strakke deadlines.
  5. Makkelijker schoon te maken: Minder voegen en een groter oppervlak maken het vaak gemakkelijker om de tuintegels schoon te maken. Dit is vooral belangrijk in omgevingen waar vuil en bladeren zich kunnen ophopen.
  6. Flexibiliteit in ontwerp: De langwerpige vorm van deze tegels biedt ontwerpmogelijkheden, waaronder het creëren van interessante patronen of het afbakenen van verschillende functionele gebieden in de tuin.

Hoeveel betontegels van 80x40 cm heb ik nodig?

Per vierkante meter heeft u 3.125 betontegel van 80x40 cm nodig. Vergeet niet bij de berekening dat u rekening moet houden met snij- en knipverlies. Tijdens het bestraten van uw tuin of terras moet u namelijk tegels zagen omdat tegels nooit precies passen in het oppervlak dat u voor ogen heeft. Een klein deel van de tegels gaat daarom altijd verloren. U moet daarom altijd wat extra betontegels bestellen. U kunt het beste 5-10% extra bestellen, zodat u altijd voldoende tegels heeft om mee te bestraten. Wilt u bijvoorbeeld 10 m2 aan betontegels hebben? Dan kunt u het beste tussen de 10.5 m2 en 11 m2 aan betontegels bestellen. Zo voorkomt u dat u straks niet genoeg bestrating heeft.

Wat kost een betontegel 80x40 cm?

De kosten van een betontegel 80x40 cm hangen af van hoe de betontegels behandeld zijn, wat de kwaliteit van de stenen zijn, hoe uniek de kleur en uiterlijk van de tegel is, en of de stenen een facet hebben of niet. Kortom: veel zaken die invloed hebben op de prijs. De prijs voor een betontegel van 80x40 cm wordt berekend per vierkante meter. U betaalt dus niet per steen, maar per vierkante meter. De gemiddelde prijs per m2 ligt voor de merken Excluton en Kijlstra tussen de 35 en 40 euro per m2. Oud Hollandse Schellevis tegels zullen wat meer per m2 kosten.

Hoe zwaar is een betontegel 80x40 cm?

Hoe zwaar een betontegel van 80x40 cm is hangt natuurlijk mede af van de dikte van de tegel. Een betontegel van 80x40x4 weegt bijvoorbeeld rond de 90 kilogram, terwijl een betontegel van 80x40x5 vaak meer dan 115 kilo weegt. Als u zelf de tegels gaat leggen, houdt er dan rekening mee dat het een zware belasting is. Indien mogelijk raden we aan om met minimaal twee personen te betegelen. Gebruik bij de aanleg de juiste hulpmiddelen zodat uw eigen gezondheid niet in het geding komt.

Stijlen van betontegels 80x40 cm

U kunt betontegels 80x40 cm in verschillende kleuren, stijlen, patronen en merken krijgen. Antraciet en zwart zijn populaire kleuren. De merken die we bij Budget-bestrating.nl voor handen hebben zijn:

  • Excluton betontegels
  • Kijlstra betontegels
  • Gardenlux betontegels

Wilt u de tegels in het echt komen bekijken? U kunt de tegels in het echt bekijken in onze showroom. Kom een keer gezellig langs en onze experts voorzien u van gratis en vrijblijvend advies.

Koop voordelige Betontegels 80x40 cm bij Budget-bestrating.nl

Dankzij hun populariteit kunnen betontegels van 80x40 cm verrassend betaalbaar zijn, vooral bij Budget-bestrating.nl. Wij denken mee met uw budget - het zit zelfs in onze naam. Of u nu een groot of klein budget hebt, wij zorgen ervoor dat u geld bespaart.

Ons prijsbeleid is ontworpen om te garanderen dat u niet meer uitgeeft dan nodig is voor uw bestratingsmaterialen. Bij Budget-bestrating.nl streven we er voortdurend naar om kwalitatieve bestrating aan te bieden tegen scherpe prijzen, zodat iedereen toegang heeft tot betaalbare kwaliteit.

Waarom zou u betontegels bij Budget-bestrating.nl bestellen?

Er zitten geen machines of kunstmatige intelligentie achter ons bedrijf. Achter Budget-bestrating.nl vindt u echte mensen zoals Joost en Quinten. Kom eens gezellig bij ons langs in onze vestigingen in Sliedrecht en Staphorst. Ontdek ons verhaal en weet dat u altijd op ons kunt rekenen. Als u iets zoekt wat niet op onze site staat, neem gerust contact met ons op. We gaan graag verder kijken voor u.

We begrijpen als geen ander dat bestraten veel overwegingen vergt. U wilt zich geen zorgen maken over de prijs-kwaliteitverhouding; u wilt gewoon eenvoudig en snel de beste prijs voor uw tegels. Bij Budget-bestrating bent u aan het juiste adres!