Merk
Kenmerken
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Dikte
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur
Steensoort

Tuintegel 50x50

54 artikelen

Soorten tuintegels 50x50 cm

Er zijn verschillende soorten tuintegels te vinden in de maat 50x50 cm. Deze unieke maat wordt geproduceerd in verschillende kleuren en afwerkingen. Tuintegels 50x50 zijn verkrijgbaar in rubber, beton en natuursteen.

Geïmpregneerd en geborsteld 

Sommige 50x50 cm tegels zijn zowel geïmpregneerd als geborsteld. Bij geïmpregneerde  tuintegels wordt er een vloeistof aangebracht die in de tegels trekt, waardoor de tegel beter tegen water en vuil wordt beschermd, maar de tegel geen glanzende laag heeft. Vervolgens worden sommige tegels geborsteld, waardoor het oppervlak egaal en glad aanvoelt.

Met of zonder facet 

Er is ook een verschil tussen tuintegels met of zonder facet. Een betontegel met een facet heeft een schuine rand waarmee wordt voorkomen dat er stukken van de tegel afknappen als de tegels te dicht tegen elkaar aan worden gelegd. Tegels zonder facet komen strak tegen elkaar aan te liggen en hebben een strakke hoek van 90 graden. Het grootste verschil tussen de twee is het uiterlijk. Betonnen tegels zonder facet lijken meer één geheel, terwijl de tuintegels met facet wat meer van elkaar gescheiden lijken.

Hoeveel tuintegels van 50 x 50 cm heb ik nodig? 

Houd bij het berekenen van de juiste hoeveelheid tuintegels altijd rekening met snij- en knipverlies. Tijdens het bestraten van uw tuin of terras moet u namelijk tegels snijden omdat tegels nooit precies passen in het oppervlak dat u voor ogen heeft. Een klein deel van de tegels gaat daarom altijd verloren. Het beste is om 5-10% extra te bestellen, zodat er altijd voldoende tegels zijn om mee te bestraten. Wilt u bijvoorbeeld 10 m2 aan tuintegels hebben? Dan kunt u het beste tussen de 10.5 m2 en 11 m2 aan tuintegels bestellen. Zo voorkomt u dat u straks niet genoeg bestrating heeft.

Voordelen van de 50x50 cm tuintegels

De 50x50 cm tuintegels hebben als voordeel dat er precies vier stuks in een vierkante meter passen. Wanneer u een terras heeft die precies op hele meters uitkomt, past dit formaat perfect in uw tuin. U kunt deze tegels ook mooi combineren met andere maten van tegels. Een ander voordeel van beton is dat het een sterk, duurzaam en veelzijdig materiaal is. U kunt beton mooi combineren met andere vormen van bestrating. Daarnaast zijn de tuintegels redelijk dik en zwaar. Hierdoor liggen de tuintegels van zichzelf al stevig in de grond en heeft u geen speciale ondergrond nodig. Een egaal zandbed van straatzand is al voldoende. Uiteraard dient de onderlaag wel altijd afgetrild te worden voordat er gelegd kan worden. 

Advies

Heeft u zelf geen idee welke 50x50 tuintegel het beste in uw project past? Bel gerust met onze medewerkers in Staphorst of mail/ app. Zo kiest u voor de communicatie die het beste bij u past en krijgt u een passend advies.