Merk
Kenmerken
Prijs
Kleur

Voegmiddel

47 artikelen
 

Voegmiddel tegen onkruid en mieren: zo werkt het

Soorten voegmiddelen

Voor het voegen van keramische tegels, betontegels en overige sierbestrating zijn een aantal verschillende voegmiddelen beschikbaar in ons assortiment. Er zijn voegmiddelen die nat verwerkt worden en voegzand dat droog verwerkt moet worden. Voor natte verwerking is er dan nog een groep kant- en klare voegmortel en voegvulling op basis van meerdere componenten.

Voordelen voegen

Voegmiddelen zijn geschikt voor alle soorten bestrating. Zo lang er een voegbreedte aanwezig is van minimaal 2 millimeter kan er gevoegd worden. Voegmiddel gaat onkruidgroei tegen en beperkt mieren. Bij nieuwe bestrating op een nieuwe ondergrond wordt het beste resultaat behaald. Het voegen van bestaande bestrating is ook mogelijk, zitten daar echter al mieren onder dan bestaat het risico dat ze alsnog door de nieuwe voeg naar boven komen. Onkruid is voor velen een doorn in het oog, het voegmiddel is dan ook speciaal ontwikkeld om dit probleem op te lossen. Onkruid zal door de harde voeg geen kans krijgen om wortel te schieten. De fijne korrel laat zich makkelijk invoegen, het aanleggen is hiermee een klus die iedereen kan klaren. Na verwerking is uw terras aan de bovenkant helemaal afgeschermd. Invoegen is een secuur werk, maar geeft een terras of oprit een uitstraling waarmee te bestrating optimaal uit de verf komt.

Soorten voegmiddelen

Polymeerzand

Voor het droog voegen van straatwerk, terras of klinkers is Polymeerzand een goede oplossing. Polymeerzand kan gebruikt worden bij een minimale voegbreedte van 2 millimeter. Over het algemeen is het verstandig om een voeg van 3 of 5 millimeter aan te houden. Dit maakt het verwerken eenvoudiger. Polymeerzand is een voegzand dat uitermate geschikt is voor de doe-het-zelver. Het voegzand wordt over het oppervlak verdeeld en dan kunt u beginnen met vegen. Bij verwerking is het belangrijk om het product goed te verdichten. Dit kan door te kloppen of door een voegenroller te gebruiken. Nadat het oppervlak is schoongeveegd en restmateriaal opgeruimd kan het worden natgemaakt. Hierdoor komt een reactie op gang waarna het voegzand volledig zal uitharden. Eventuele resten zand kunnen na afloop eenvoudig van het straatwerk worden geveegd.

Voegmortels

Voegmortel is een product die gebonden wordt door kunsthars. Voegmortels kenmerken zich door de eenvoudige verwerking, zelfs onder natte omstandigheden. Voegmortel wordt nat verwerkt. Het mortel wordt over de straat uitgespreid en vervolgens met een trekker of grove bezem ingeveegd terwijl het straatwerk of de tegels steeds nat gehouden worden. Voegmortel heeft dezelfde onkruidremmende werking als voegen op basis van polymeerzand. Het product kan mag je verwerken in relatief smalle voegen vanaf 2 millimeter.

Cementgebonden voeg

De cementgebonden voegmortel wordt vaak gebruikt in combinatie met flagstones. Deze voegen zijn geschikt voor zwaardere belasting. In Italië en andere Zuid-Europese landen worden stenen en pleinen ook vaak met een cementgebonden voegmiddel verwerkt.

Bestaande bestrating

Op bestaande terrassen, een tuinpad of andere vormen van sierbestrating kan prima een voegmiddel worden toegepast. Belangrijk is het in dit geval om de naden tot volledige steendiepte leeg en schoon te maken. Kies afhankelijk van de ondergrond voor een waterdoorlatende of een water afsluitend voegmiddel. In het laatste geval dient het straatwerk voldoende op afschot te liggen om het water via het oppervlak af te kunnen voeren.

Andere manieren om de voeg te vullen

Geen zin om te voegen? Geen probleem. Voegen kunnen ook worden gevuld met andere middelen dan voegzand. Voor bestrating raden we in de meeste gevallen brekerszand aan. Voor tegels is zilverzand een meer gebruikt product. Beide middelen kunnen voor alle maten voegen worden gebruikt. Gewoon zand willen we afraden omdat dit over het algemeen een groot risico op organische vervuiling met zich meebrengt. Bij tegels en bestrating kan zich dit uitten door vlekvorming in het oppervlak. Als tussenvorm is er ook nog voegzand tegen onkruid. Dit is onkruidwerend voegzand omdat het een hoge ph waarde heeft. Omdat het geen bindmiddel bevat zal dit een minder blijvend effect hebben dan een voegmortel of polymeerzand. Onkruidvrij voegzand is geschikt voor alle soorten bestrating. Voor een terras met keramische tegels raden we echter altijd het gebruik van een voegmortel of polymeerzand aan.

Bestellen

Voegmiddelen kunt u eenvoudig via onze webshop bestellen. Gator Sand, WS SmartSand en WS Voegmortel Easy Fine kunnen snel worden geleverd omdat dit standaard voorraadartikelen zijn. Alles is per zak of emmer verkrijgbaar. Deze middelen zijn in verschillende kleuren leverbaar. Voeg het product snel toe aan uw winkelwagen en met een paar werkdagen staat u te voegen in uw eigen tuin. In Staphorst hebben we ook een ruime keuze producten om te voegen voorradig.