Merk
Kenmerken
Dikte
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur

Tuintegels 70x70

5 artikelen
 

70x70, een unieke maat

Qua tuintegels vindt u bij Budget-bestrating.nl keramische tuintegels in de maat 70x70cm. De tuintegels die u vindt in deze maat bij Budget-bestrating.nl zijn allemaal van keramiek. Keramische tuintegels 70x70cm onderscheiden zich van betontegels doordat ze kleur- en krasvast zijn. Door de unieke maat onderscheidt deze tegel zich van de massa. Ideaal voor degene die graag een toekomstbestendig terras wil leggen. Deze tegels vergen nagenoeg geen onderhoud en blijft altijd mooi. Door het dichte oppervlak van de keramische tuintegel 70x70cm trekt vuil en groene aanslag nauwelijks de tegel in. 

Keramische tuintegels

Wanneer kiest u voor tuintegels van 70x70 cm? Door de bijzondere 70x70 maat lijken, en zijn, de tegels duidelijk groter dan de populaire 60x60 tegels. U kunt zich op deze manier onderscheiden van de massa. Deze 3,2cm dikke tegels zijn makkelijk verwerkbaar op een zandbed dankzij de  'full body' keramiek. De speciale achterkant is voorzien voor een honingraatprofiel, zodat de tegel stevig in het zand blijft liggen.

Hoeveel tuintegels van 70 x 70 cm heb ik nodig?

Houd bij het berekenen van de juiste hoeveelheid tuintegels altijd rekening met snij- en knipverlies! Tijdens het bestraten van uw tuin of terras moet u namelijk tegels snijden omdat tegels vrijwel nooit precies passen in het oppervlak dat u voor ogen heeft. Een klein deel van de tegels gaat daarom verloren. Om dit op te vakken is het verstandig om altijd wat extra tuintegels bestellen. Het beste is om 5-10% extra te bestellen, zodat er altijd voldoende tegels zijn om mee te bestraten. Wilt u bijvoorbeeld 10 m2 aan tuintegels hebben? Dan kunt u het beste tussen de 10.5 m2 en 11 m2 aan tuintegels bestellen. Zo voorkomt u dat u straks niet genoeg bestrating heeft. Belangrijk is uiteraard om te weten hoeveel tegels van 70x70 er in een vierkante meter gaan. Het antwoord hierop is 2,04. 

Voordelen van tuintegels in de maat 70x70

De 70x70 tuintegels zijn perfect voor zowel grotere als kleinere tuinen en terrassen. U kunt deze tegels ook mooi combineren met andere maten tegels of juist stenen. Doordat tegels groter zijn dan bijvoorbeeld waalformaat stenen zijn er ook minder voegen aanwezig. Minder voegen betekent in het geval van deze keramische tegels, dat u minder geld kwijt bent aan het voegen van de tegels. Het voordeel van voegen is dat onkruid geen kans heeft. Ook zal de druk van de mieren aanzienlijk afnemen. Omdat deze middelen hard worden als het droog is kunnen zaadjes niet aarden en mieren zullen op deze plaatsen geen weg zoeken naar beneden. 

Advies in onze showroom

Wilt u de tegels in het echt komen bekijken? U kunt de tegels in het echt bekijken in onze showrooms in Staphorst of Sliedrecht (onbemande showlocatie). Onze experts voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies.