Merk
Kenmerken
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Dikte
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur

Betontegels 60x60

162 artikelen

Soorten betontegels 60x60

Er zijn verschillende soorten betontegels te vinden in de maat 60x60 cm. Dit komt omdat het een zeer gangbare en populaire maat is. Daarom worden deze betontegels veel geproduceerd en zijn er verschillende kleuren, stijlen en merken van betontegels 60x60 cm te vinden.

Onbehandeld of behandeld

Qua betontegels vindt u bij Budgetbestrating.nl zowel behandelde- als onbehandelde betontegels van 60 x 60 cm. Er zijn verschillende vormen van behandelde betontegels, zoals gecoate- geïmpregneerde- en geborstelde betontegels.

Coating, geïmpregneerd en geborsteld

Een gecoate betontegel is een tegel waar na de productie een laklaag wordt aangebracht zodat het water- en vuil afwerend wordt. U kunt een betontegel met een coating herkennen door de glanzende bovenlaag. Bij geïmpregneerde betontegels wordt er een vloeistof aangebracht die in de tegel trekt waardoor de tegel beter tegen water en vuil wordt beschermd, maar de tegel geen glanzende laag heeft. Een geborstelde betontegel kan zowel geïmpregneerd als gecoat zijn. Het bijzondere eraan is dat het oppervlak egaal en glad aanvoelt.

Met of zonder facet

Er is ook een verschil tussen betontegels met of zonder facet. Een betontegel met een facet heeft een schuine rand waarmee wordt voorkomen dat er stukken van de tegel afknappen als de tegels te dicht tegen elkaar aan worden gelegd. Tegels zonder facet komen strak tegen elkaar aan te liggen en hebben een strakke hoek van 90 graden. Het grootste verschil tussen de twee is het uiterlijk. Betonnen tegels zonder facet lijken meer één geheel, terwijl de betontegels met facet wat meer van elkaar gescheiden lijken.

Wanneer kiest u voor betontegels van 60x60 cm?

60x60 Betontegels zijn al jaren razend populair. De maat is erg veelzijdig, de tegels zien er dankzij de grootte erg luxe uit en past in vrijwel elke tuin. De 60x60 betontegels geven uw tuin of terras daarnaast een ruime look en feel. Heeft u een ruime tuin of ruim terras en zoekt u daar geschikte tuintegels voor? Dan biedt ons ruime assortiment betontegels 60x60 altijd voldoende keuze. Wij hebben tegels van merken als Kijlstra, Excluton, Tuinvisie en Gardenlux.

Omdat ze zo gangbaar zijn, kunnen betontegels van 60x60 cm redelijk goedkoop uitpakken. Mocht u graag willen weten of de 60x60 betontegels ook mooi uitkomen in uw tuin? Neem dan een tekening van uw tuin of terras mee naar onze showroom of mail deze naar onze klantenservice, dan kunnen onze adviseurs u helpen bij het uitkiezen van het juiste formaat betontegels.

U kunt ook voor betontegels 60x60 cm kiezen als u twee verschillende tegels met elkaar wilt combineren. Een betontegel van 60x60 cm is een goede standaard maat om een speels effect te creëren, door het te combineren met een non-standaard maat zoals 30x60 cm. Door deze rechthoekige stenen af te wisselen met de vierkante stenen kunt u zorgen voor een dynamisch karakter.

Hoeveel betontegels van 60 x 60 cm heb ik nodig?

Houd bij het berekenen van de juiste hoeveelheid betontegels altijd rekening met snij- en knipverlies. Tijdens het bestraten van uw tuin of terras moet u namelijk tegels snijden omdat tegels nooit precies passen in het oppervlak dat u voor ogen heeft. Een klein deel van de tegels gaat daarom altijd verloren. U moet daarom altijd wat extra betontegels bestellen. Het beste is om 5-10% extra te bestellen, zodat er altijd voldoende tegels zijn om mee te bestraten. Wilt u bijvoorbeeld 10 m2 aan betontegels hebben? Dan kunt u het beste tussen de 10.5 m2 en 11 m2 aan betontegels bestellen. Zo voorkomt u dat u straks niet genoeg bestrating heeft.

Wat kost een betontegel 60x60 cm?

De kosten van een betontegel 60x60 cm hangen af van hoe de betontegels behandeld zijn, wat de kwaliteit van de stenen zijn, hoe uniek de kleur en uiterlijk van de tegel is, en of de tegels een facet hebben of niet. Kortom: veel zaken die invloed hebben op de prijs. De prijs voor een betontegel van 60x60 cm wordt berekend per vierkante meter. U betaalt dus niet per steen, maar per vierkante meter. 

Een logische vraag om te stellen is dan natuurlijk: hoeveel tegels van 60x60 gaan er in een vierkante meter? 2,77 is het antwoord, afgerond 3. De minimale afname van deze betontegels verschilt per leverancier. In het winkelmandje wordt automatisch afgerond op hele verkoopeenheden. De gemiddelde prijs per m2 ligt tussen de 20 en 42 euro. Goedkope betontegels van 60x60 kosten dus rond de 20 euro, terwijl de duurdere varianten rond de 40 euro per vierkante meter kosten.

Voordelen van betontegels in de maat 60x60

De 60x60 betontegels zijn perfect voor zowel grotere als kleinere tuinen en terrassen. U kunt deze tegels ook mooi combineren met andere maten van tegels. Een ander voordeel van beton is dat het een sterk, duurzaam en veelzijdig materiaal is. U kunt beton mooi combineren met andere vormen van bestrating. Een voordeel van betontegels is dat de tegels redelijk dik en zwaar zijn. Daardoor liggen de betontegels van zichzelf al stevig in de grond en heeft u geen speciale ondergrond nodig. Een egaal zandbed van straatzand is al voldoende. Uit onderzoek is gebleken dat het aanleggen van een terras met keramische 2 centimeter dikke tegels ongeveer twee keer zoveel kost als een terras met betontegels. 

Hoe zwaar is een betontegel 60x60?

Hoe zwaar een betontegel van 60x60 is, hangt natuurlijk mede af van de dikte van de tegel. Een vierkante meter aan betontegels van 60x60x4 weegt bijvoorbeeld tussen de 90 en 100 kilogram per m2, terwijl een vierkante meter aan 60x60x6 tegels vaak rond de 130 kilo per m2 weegt. Als u zelf de tegels gaat leggen, houd er dan rekening mee dat het een zware belasting is. Indien mogelijk raden we aan om met minimaal twee personen te betegelen. Maak hierbij gebruik van bijvoorbeeld een vacuüm tegelzuiger. Dit scheelt enorm in de fysieke belasting.

Stijlen van betontegels 60x60 cm

U kunt betontegels in verschillende kleuren, stijlen, patronen en merken krijgen. Antraciet en zwart zijn populaire kleuren. De merken die we bij Budgetbestrating.nl voor handen hebben zijn:

  • Excluton betontegels
  • TuinVisie betontegels
  • Kijlstra betontegels
  • Gardenlux betontegels

Wilt u de tegels in het echt komen bekijken? U kunt de tegels in het echt bekijken in onze showrooms in Staphorst of Sliedrecht (onbemande showlocatie). Onze experts voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies.