Merk
Kenmerken
Dikte
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur

Betontegels 50x50

Betontegels 50x50 cm zijn gemakkelijk te leggen, bieden u veel mogelijkheden, zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn relatief goedkoop. Koop nu uw betontegels 50x50 voordelig en snel bij Budget-bestrating.nl.

38 artikelen
 

Waarom kiezen voor betontegels 50x50 cm?

De keuze voor de afmetingen van betontegels, zoals een maat van 50x50, hangt af van verschillende factoren, waaronder hoe u de tegels gaat gebruiken, hoe u de bestrating eruit wil laten zien en de praktische overwegingen. Hier zijn enkele voordelen die gepaard kunnen gaan met betontegels van 50x50.

  1. Makkelijke Installatie: Betontegels van 50x50 kunnen gemakkelijker te leggen zijn tijdens de installatie in vergelijking met grotere tegels. Dit kan het leggen vereenvoudigen en versnellen.

  2. Flexibiliteit in Ontwerp: Een tegelmaat van 50x50 biedt flexibiliteit in ontwerpmogelijkheden. Het is groot genoeg om een modern en strak uiterlijk te creëren, maar ook klein genoeg voor meer gedetailleerde patronen.

  3. Onderhoudsgemak: Kleinere tegels betekenen vaak meer voegen, wat kan bijdragen aan betere drainage en minder waterophoping op het oppervlak. Dit kan het onderhoud vergemakkelijken en de levensduur van het bestratingsoppervlak verlengen.

  4. Geschikt voor verschillende oppervlakken: Een tegelmaat van 50x50 kan geschikt zijn voor zowel binnen- als buitentoepassingen, zoals terrassen, looppaden of zelfs vloeren binnenshuis.

  5. Esthetische overwegingen: De afmetingen van 50x50 kunnen een mooie esthetiek bieden tussen grote en kleine tegels. Dat maakt een 50x50 cm betontegel een visueel aantrekkelijke tegel waar u een mooi patroon mee kunt leggen. 

Hoeveel betontegels van 50x50 cm heb ik nodig?

Er gaan precies vier tegels van 50x50 cm in een vierkante meter. Bij het berekenen van hoeveel betontegels u nodig heeft, moet u altijd rekening houden met snij- en knipverlies. Tijdens het bestraten van uw tuin of terras moet u namelijk tegels zagen omdat tegels vrijwel nooit precies passen in het oppervlak dat u voor ogen heeft. Een klein deel van de tegels gaat daarom altijd verloren. U moet daarom altijd wat extra betontegels bestellen. U kunt het beste 5-10% extra bestellen, zodat u altijd voldoende tegels heeft om mee te bestraten. Wilt u een oppervlakte bestraten dat exact uitkomt op de vierkante meter? Dan zijn de betontegels 50x50 cm perfect voor u en voorkomt u zaag- en knipverlies en daarmee kosten.

Bestel altijd extra in verband met snijverlies

Bestel 5-10% extra betontegels om voldoende te hebben voor het bestraten. Bijvoorbeeld, voor 10 m2 aan betontegels, bestel tussen de 10.5 m2 en 11 m2 om tekorten te voorkomen.

Gewicht van betontegels 50x50 cm

Bij het leggen is het essentieel het gewicht te kennen, dat de stabiliteit en draagkracht beïnvloedt. Zwaardere tegels voorkomen verzakking, vooral op zachte ondergronden. Het gewicht bepaalt ook transport en de voorbereiding voor de ondergrond. Het gewicht van 50x50 betontegels varieert, afhankelijk van de dikte. Bijvoorbeeld, deze tegel van 60plus Soft Comfort 50x50x4cm Grezzo weegt precies 90 kilogram per vierkante meter. Het gewicht van de betontegels staat per m2 aangegeven bij de product specificaties.

Soorten betontegels 50x50 cm

Bij Budget-bestrating.nl vindt u diverse behandelde en onbehandelde betontegels. Gecoate betontegels behouden kleur met een beschermende laag. Geïmpregneerde tegels voorkomen vlekken met een vochtwerende behandeling. Geborstelde tegels zijn gladder afgewerkt zodat ze minder snel vuil opnemen. Ons assortiment omvat betontegels van 50x50 cm in verschillende diktes en kleuren, allemaal tegen scherpe prijzen!

Voor betontegels 50x50 cm kunt u bij ons kiezen uit de merken Excluton, TuinVisie, Kijlstra en Gardenlux. Kies voor modern zwart of grijs, of ga voor een sprekende kleur. Ontdek de mogelijkheden voor een prachtige bestrating in uw tuin.

Koop voordelige betontegels 50x50 cm bij Budget-bestrating.nl

Dankzij hun populariteit kunnen betontegels van 50x50 cm verrassend betaalbaar zijn, vooral bij Budget-bestrating.nl. Wij denken mee met uw budget - het zit zelfs in onze naam. Of u nu een groot of klein budget hebt, wij zorgen ervoor dat u geld bespaart.

Ons prijsbeleid is ontworpen om te garanderen dat u niet meer uitgeeft dan nodig is voor uw bestratingsmaterialen. Bij Budget-bestrating.nl streven we ernaar om kwalitatieve bestrating aan te bieden tegen scherpe prijzen, zodat iedereen toegang heeft tot betaalbare kwaliteit.

Waarom zou u betontegels bij Budget-bestrating.nl bestellen?

Er zitten geen machines of kunstmatige intelligentie achter ons bedrijf. Achter Budget-bestrating.nl vindt u echte mensen. Kom eens gezellig bij ons langs in onze vestiging in Staphorst en leer ons kennen. Geen tijd om naar Staphorst te komen? In Sliedrecht kunt u een groot deel van ons assortiment ook bekijken bij onze onbemande showlocatie. Ontdek ons verhaal en weet dat u altijd op ons kunt rekenen. Als u iets zoekt wat niet op onze site staat, neem gerust contact met ons op. We zoeken graag verder voor u.

We begrijpen als geen ander dat bestraten veel overwegingen vergt. U wilt zich geen zorgen maken over de prijs-kwaliteitverhouding; u wilt gewoon eenvoudig en snel de beste prijs voor uw tegels. Bij Budget-bestrating bent u aan het juiste adres!