Merk
Kenmerken
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Dikte
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur
Steensoort

Tuintegels 40x80

40 artikelen
 

Geen vierkant, wel een rechthoek

Het grootste deel van de verkochte tegels is vierkant op dit moment. Bent u op zoek naar een tuintegel die net even anders is kies dan voor een langwerpige tegel. Met het formaat 40x80cm haalt u een tegel in uw tuin die wel robuust is, maar toch afwijkt van de standaard.

Legwijze

De mooiste manier om een 40x80 tegel te leggen is dwars op de zichtlijn. Door dit te doen worden lange lijnen, die vaak lastig recht zijn te houden, voorkomen. Om de 40x80 tegel mooi tot uiting te laten komen kan deze het beste halfsteens, of nog mooier 'wild' worden gelegd. In het laatste geval wordt hetzelfde principe gehanteerd als bij een parketvloer. Het stuk wat aan de ene zijde overblijft is het begin van de volgende rij tegels. Door de tegels dwars op de zichtlijn te leggen kan een tuin die diep en smal is optisch een stuk breder worden gemaakt. Zo kijkt u vanuit de openslaande tuindeuren over een speels, optisch breed, terras uit.

Toepassing

Voor veel tuinen is de 40x80 tegel een goede optie. De 40x80 is qua maatvoering een prima tegel voor elk terras. In brede paden of als staptegel kan deze ook prima gebruikt worden. Voor gebruik in een oprit of zwaar belast pad is de maat 40x80 te groot. In de praktijk zal de tegel gaan 'wippen' of breken als er veelvuldig overheen gereden wordt. Voor opritten raden we een maximaal formaat aan van 20x30 centimeter met een minimale dikte van 6 centimeter. Leg 40x80 tegels altijd op een goede ondergrond. Graaf een stuk van 20 centimeter af en voorzie deze oppervlakte van straatzand. Zorg er voor dat deze baan goed verdicht wordt door gebruik te maken van een trilplaat. Een goed voorbereide ondergrond is de basis voor een prachtig terras of pad in uw tuin.