Merk
Kenmerken
Dikte
Formaat (LxB)
Materiaal
Prijs
Kleur

Gecoate betontegels

Gecoate betontegels vormen de perfecte samensmelting van duurzaamheid en esthetiek, ideaal voor iedereen die zijn tuin, terras of oprit wil verfraaien met hoogwaardige bestrating. Deze tegels zijn niet alleen robuust en weerbestendig, maar dankzij de speciale coating ook uitzonderlijk onderhoudsvriendelijk.

21 artikelen
 

Wat zijn gecoate betontegels?

Als eerste is het handig om te weten wat gecoate betontegels precies zijn. Betontegels worden gemaakt van zand, grind en cement en zijn daardoor poreus; ongecoate betontegels hebben hele kleine gaten in het oppervlak. In deze gaatjes komen vuil en vocht terecht die de tuintegels lelijk maken en ervoor zorgen dat u ze na een korte tijd alweer moet vervangen. Gecoate betontegels zijn betonnen terrastegels voorzien van een extra beschermlaag. Deze coating wordt bij hoge temperaturen bovenop de toplaag van de tegel aangebracht, waardoor een vuil- en vochtafstotend oppervlak ontstaat. 

Dit proces geeft de tegels een unieke uitstraling en zorgt ervoor dat ze bestand zijn tegen diverse weersinvloeden, waaronder groene aanslag en vlekken. De coating is een beschermlaag die de gaatjes vult, waardoor vuil en vocht worden afgeweerd. De tegels zijn door de coating dus waterafstotend, waterbestendig en vlekbestendig. 

Een gecoate betontegel kunt u van andere tuintegels onderscheiden doordat ze licht glanzend zijn. Dit geeft een gecoate tegel een exclusieve, levendige uitstraling. Gecoate tuintegels gaan vaak heel lang mee. Het enige dat u moet voorkomen, is dat u de tegels met zuurhoudende middelen schoonmaakt, zout over de tegels strooit of een hogedrukspuit op de tegels zet. Dit kan namelijk de beschermlaag van de tegels beschadigen, waardoor de coating zijn voordelen verliest.

Wat is het voordeel van gecoate betontegels?

Het grootste voordeel van gecoate betontegels is de extra bescherming tegen vuil, vocht en beschadigingen zoals krassen. Deze extra laklaag maakt de tegels kleurvast en gemakkelijker te onderhouden dan onbehandelde betontegels. Vuil en vocht dringen niet door in de tegel, waardoor de mooie look van uw bestrating langer behouden blijft.

Bent u op zoek naar een tegel die weinig onderhoud vereist? Dan zijn gecoate betontegels een mooie optie. En mocht er toch vuil op komen? Dan zorgt de coating ervoor dat de tegels in een mum van tijd weer schoon zijn. Het enige wat u nodig heeft, is wat warm water en een bezem. Vaak is het meeste vuil daarmee al weggehaald.

Verschillende diktes gecoate betontegels: welke kies ik?

Gecoate betontegels zijn beschikbaar in verschillende diktes, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we voor u opgesomd wanneer u welke dikte kiest. 

  • 3 cm: ideaal voor tuinpaden en terrassen, waar zware belasting minder voorkomt.
  • 4 cm: perfect voor oprit en gebieden met zwaardere belasting. Deze dikte biedt extra stevigheid en duurzaamheid.

Uiteraard helpt ons team u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw tegels. We staan graag voor u klaar met advies over uw buitenruimte.

Ga voor de beste bestrating bij Budget-bestrating.nl

Bij Budget-bestrating.nl begrijpen we het belang van kwaliteit en uitstraling voor uw bestrating. Ons assortiment gecoate betontegels biedt een diversiteit aan stijlen, kleuren en afmetingen, waardoor u gegarandeerd de perfecte match voor uw tuin of terras vindt. Bezoek onze showroom om ons volledige aanbod te bekijken en laat u adviseren door onze experts. Kies voor gecoate betontegels en geniet van een prachtig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam terras of tuinpad dat jarenlang meegaat. Bekijk ook ons assortiment tuintegels en U-elementen om uw tuin of terras mee af te maken.