Merk
Kenmerken
Formaat (LxB)
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Materiaal
Prijs
Kleur
Steensoort
Werkende hoogte
  • + Toon meer
  • - Toon minder

Opsluitbanden

104 artikelen

Opsluitbanden

U kent de situatie misschien wel: U hebt een mooi terrasje aangelegd, de tegels keurig in het gelid, de perken aangevuld, kortom: alles is netjes afgewerkt en ziet er mooi en strak uit. Maar helaas, een jaar later toch kieren tussen de tegels, gevuld met gras en onkruid en het ziet er niet netjes meer uit. Waar is het mis gegaan? U hebt het terras bewust of onbewust vergeten op te sluiten. Ondanks het feit dat uw terras niet zwaar wordt belast dient u tegels altijd op te sluiten. Dat houdt de zaak bij elkaar en voorkomt kieren en spleten. Voor het opsluiten van bestrating dient men opsluitbanden te gebruiken.

Welk soort opsluitbanden

Voor terrassen en looppaden zijn opsluitbanden van het formaat 5x15x100cm al voldoende. Voor de oprit met verkeersbelasting wordt geadviseerd minimaal opsluitbanden in de maat 6x20x100cm, maar nog liever opsluitbanden van 8x20x100cm of zelfs 10x20x100cm te gebruiken. Afhankelijk van de belasting van de bestrating en de stevigheid van de grondsoort zijn er opsluitbanden in een zwaardere uitvoeringen namelijk 12x25x100cm of 15x25x100cm. Opsluitbanden in de uitvoering van trottoirband zijn leverbaar in de maat of 13/15x25x100, 18/20x25x100 of eventueel nog breder. Voor het opsluiten van hoger gelegen grond of het aanbrengen van een plantenbak zijn er veel materialen beschikbaar die mooi èn van goede kwaliteit zijn. Voor het opsluiten van bestratingen zijn opsluitbanden van beton aan te bevelen. De ook verkrijgbare houten opsluitingen verrotten relatief snel waardoor u op behoorlijk korte termijn opnieuw aandacht aan uw bestrating dient te bestreden.

Hoogteverschillen oplossen met opsluitbanden

Wanneer u grotere hoogteverschillen moet overbruggen zijn er opsluitbanden tot 40 cm hoog te leveren en anders zijn er palissadebanden beschikbaar in hoogtes van 25, 35, 40 en 50 cm.

Verwerking van opsluitbanden

Opsluitbanden zorgen ervoor dat uw pas aangelegde bestrating niet aan de zijkanten kan verzakken. Door de verzakking aan de zijkant beginnen de tegels in het terras uit te lopen wat de voornoemde kiervorming veroorzaakt.
Plaats opsluitbanden altijd ca. 2cm onder de bovenzijde van uw bestrating. Na het aftrillen blijft er dan ongeveer 1 cm hoogteverschil over. Hiermee voorkomt u dat er hemelwater langs de opsluitbanden op uw bestrating blijft staan en het ziet er mooier uit. Budget-bestrating heeft in de webwinkel alle gangbare maten opsluitbanden in voorraad. Alle andere maten zijn op aanvraag leverbaar.

Randbegrenzing

Een andere optie dan de klassieke opsluitband is randbegrenzing. Het voornaamste verschil tussen randbegrenzing en opsluitbanden is de strakke stijl van randbegrenzing. Doordat het dunner is valt het een stuk minder op. Ook is het in meerdere stijlen te krijgen. Of u nu voor Bruin, Antraciet, Zink of voor de populaire corten-staal variant gaat, met randbegrenzing zorgt u voor een stijlvolle strakke scheiding tussen gras, grond en uw straat. Let wel op dat randbegrenzing niet gebruikt kan worden langs een oprit of zwaar belaste straat. Hiervoor bent u echt de sterkte van de opsluitband nodig.