Merk
Prijs
Kleur
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Steensoort
  • + Toon meer
  • - Toon minder
Type
Afmeting
  • + Toon meer
  • - Toon minder

Grind en Split

Geef uw tuin een natuurlijke uitstraling met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties verkrijgbaar. Wij bieden u een groot assortiment! Snel te leveren in bigbags van om en nabij 800 kg. Op verzoek kan eveneens worden geleverd in zakken van 25 kg en bij hoeveelheden vanaf ongeveer 10 ton kan er ook losgestort worden afgeleverd. Vraag vrijblijvend een offerte. Op deze wijze kunnen wij aan elke vraag voldoen. Met  grind en split kunt u bovendien een onderhoudsarme tuin realiseren!

Wat is het verschil?

Grind en split kan allebei dezelfde fractie (korrelgrootte) hebben. Er is grind in de fractie 8-16 mm en er is split  in de fractie 8-16 mm. Het verschil tussen grind en split is, dat grind door de natuur z'n vorm heeft gekregen en dat split  geforceerd in deze vorm is gemaakt.
Grind is jarenlang door waterlopen en beekbeddingen gerold. Daardoor is het materiaal aan alle kanten afgesleten, daarom wordt dit ook wel 'gerold' genoemd.
Split daarentegen wordt machinaal in grote brokstukken gedolven, later in kleinere fracties gebroken en daarna gezeefd. Split heeft daarom altijd breukvlakjes en scherpere randjes.

Toepassing

Zowel grind als split kan allebei gebruikt worden in tuinpaadjes en ook op grotere vlakken in de tuin. Doordat grind aan alle kanten rond is, zal het altijd in beweging blijven. Als er op wordt gelopen zal het onder het schoeisel wijken. Split zal zich op den duur zetten en zo een hardere laag vormen. Doordat het wat scherper is zal zich ook stof ontwikkelen wat zich tussen de brokjes nestelt. Een splitpad zal daarom ook harder en steviger aanvoelen dan een grindpad.

Zand | Grind | Split | Keien

532 artikelen

Zand, grind, split en keien

Grind, split en keien

Met grind en split kunt u een onderhoudsarme tuin realiseren! Geef uw tuin een natuurlijke uitstraling met grindpaadjes, splitvakken, rotsen en natuursteen brokken. Er zijn enorm veel soorten grind en split in vele kleuren en gradaties verkrijgbaar. De meeste varianten zijn snel te leveren in bigbags en op verzoek kan eveneens worden geleverd in zakken van 25 kg en vanaf ± 10 ton kan op aanvraag ook losgestort worden geleverd. De prijzen en mogelijkheden hiervoor zijn op aanvraag.

Water in de tuin is het mooist wanneer er gebruik wordt gemaakt van keien en brokken. Vijverfolie dat boven de waterspiegel uitsteekt is prachtig te camoufleren met keien, kiezels, of met brokken, eventueel tussen planten. Denk ook aan het gebruik van keien en brokken rond een bron, waterval of cascade.

Zand

Zand is er in veel soorten en maten. Over het algemeen wordt voor het straten schoon vulzand of ophoogzand gebruikt. Dit is geel tot wit zand met goede drainerende eigenschappen. Dit zand kan goed worden gecompacteerd (afgetrild of aangestampt). Na deze bewerking kan de baan worden gemaakt en gestraat. De bestrating kan vervolgens worden ingeveegd met brekerzand of zilverzand. Als alternatief voor brekerzand of zilverzand kunnen de naden ook worden ingevoegd. Hiervoor beschikken we over verschillende voegmiddelen.