Klinkers

Budget-bestrating biedt u een groot assortiment klinkers. Klinkers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en kwaliteiten. Klinkers worden vaak gebruikt bij het aanleggen van verharding om een bedrijfsgebouw, een oprit of voor de aanleg van een terras. Door de grote variatie aan kleur nuances en formaten vindt u altijd een klinker die bij u past.  Bent u op zoek naar robuuste, onderhoudsvriendelijke, duurzame bestrating? Dan is een klinker zeker een goede keuze.

BSS, BKK of toch klinkers?

Van BSS (BetonStraatSteen) tot BKK (BetonKlinKer), het zijn allemaal namen en afkortingen voor één en dezelfde steen, namelijk: klinkers.

Betonklinkers of gebakken klinkers?

Wij verkopen zowel betonklinkers als gebakken klinkers. Betonklinkers worden in de basis gemaakt van zand, grind en cement. Het materiaal wordt gemengd met water en hardt uit – na persen – in speciale klimaatkamers. Pas na een aantal dagen hebben deze klinkers de ideale hardheid bereikt. Betonklinkers kunnen worden voorzien van een aantal hulpstoffen die de kwaliteit van de klinkers verbeteren. Hierbij kunt u denken aan grondstoffen die de kalkuitbloei in de klinkers verminderen. Er zijn ook stoffen die ervoor zorgen dat de betonklinkers de kleur beter vasthouden. Weer andere stoffen zorgen voor een hogere materiaaldichtheid van de klinkers. Het gebruik van deze grondstoffen zorgt voor sterker beton. Betonklinkers zijn verkrijgbaar met een deklaag en zonder deklaag. Als u gebruikt maakt van gekleurde stenen, dan geldt het volgende: bij klinkers zonder deklaag is de gehele steen gekleurd, bij klinkers met deklaag is alleen de deklaag gekleurd. In de toplaag van de betonklinkers kunnen natuurmineralen verwerkt worden. Dit resulteert in kleurvastere klinkers. De gebakken klinkers worden gemaakt van klei. Deze klinkers worden op een temperatuur van 1200 graden Celsius gebakken. Daardoor zijn de klinkers bestand tegen extreme vorst, hoge temperaturen en intensief dagelijks gebruik. Jaar in jaar uit. Sterker nog, gebakken klinkers worden mooier naarmate de jaren verstrijken. De klinkers winnen aan uitstraling terwijl ze hun kleur behouden. Waar de betonklinker na productie op zijn mooist is, wordt de baksteenklinker door gebruik mooier (geleefder).

Dikte van betonklinkers

Klinkers kunnen geleverd worden in 6, 7 of 8 cm dik. Het is afhankelijk van het gebruik welke dikte klinkers. Hoe zwaarder de belasting van de betonklinker, hoe dikker de klinker moet zijn om stabiel te blijven liggen.

106 artikelen