De tuin, het visitekaartje van je huis!

23-12-2021
De entree van het huis van de familie Bloemert is een écht visitekaartje. Een lang pad met grote keramische tegels leidt naar een prachtige glazen pui omlijst met een brede stucrand. De voordeur springt meteen in het oog en nodigt bezoekers uit zich welkom te voelen. Geweldig!

Hattem Tuin- & boomverzorging  

Deze prachtige en inspirerende tuin is gerealiseerd door Laurens Hattem van Hattem Tuin- & boomverzorging. Laurens is een vakbekwame, allround hovenier die zich naast tuinaanleg specialiseert in tuinonderhoud en boomverzorging.

Het ontwerp is gemaakt door ontwerpstudio Buytengewoon Tuinrealisatie

Hattem Tuin- en Boomverzorging
Hattem Tuin- & Boomverzorging heeft deze prachtige
tuin opgeleverd!

Sierbestrating 

Het tuinpad en het terras zijn betegeld met Ceramaxx 90x90x3cm Frescato Taupe en 
Ceramaxx 90x90x3cm Dekor Classic Taupe tegels. Deze keramische tegels hebben dezelfde kleur en afwerking, alleen de Dekor Classic Taupe is voorzien van een patroon. De tegels zijn gevoegd met GatorSand XP G2 Ivoor.  

Voorzijde woning familie Bloemert
Een strak pad van keramische 90x90 tegels omrand
met cortenstaal voor een strakke afscheiding.

Rondom het huis en in de tuin ligt Yellow Sun split 8-16mm. Een gele kalksteensoort die erg hard en slijtvast is. Yellow Sun heeft een mooie zachtgele kleur. Dit past perfect bij deze woning. Het brengt alles samen! Laurens heeft ervoor gekozen Eccogravel Grindmat 120x160x3cm Wit onder het split te leggen. Eccogravel-platen zorgen ervoor dat het split op de plek blijft liggen en onkruid minder kans krijgt. 

Eccogravel, yellow sun split en ceramaxx frescato tegels
Door gebruik van Eccogravel blijft het yellow sun split
goed op zijn plek liggen. Het patroon op de keramische
tegels zorgen voor een aangename afwisseling.

 

Roestbruin in de tuin 

In deze tuin is sfeer gecreëerd met roestbruine kleuren en materialen. Een gigantische kruik als eyecatcher, Mevosteel 3 mm cortenstaal randbegrenzing langs zowel tegels, grind, gazon als borders en een tuinhaard die met zijn kleur zelfs warmte geeft zonder vuur. Wie wil dat nou niet?  


Een gigantische kruik als eyecatcher.

 

Wist u dat cortenstaal randbegrenzingen zowel recht als flexibel geplaatst kan worden? Door de grondpennen die meegeleverd worden zijn alle vormen mogelijk. De tuin van de familie Bloemert is het bewijs! De rechte lijnen brengen het huis en de tuin samen en de organische vormen creëren een mooi contrast. 

Mevosteel 3mm in een ronding gelegd
Mevosteel 3mm netjes in een ronding gelegd langs de
tegels om het strakke met rond af te wisselen.

 

Wat is Cortenstaal? 

Cortenstaal is een unieke metaallegering bestaande uit een samenvoeging van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. De combinatie van metalen zorgt voor een dichte oxidatielaag (roest). Je zou denken dat roest slecht is voor het staal, maar het tegenovergestelde is waar. De roestlaag wordt als het ware een beschermlaag om de binnenste laag staal heen. Dit maakt cortenstaal weervast en erg duurzaam.  

Cortenstaal gecombineerd met keramische tegels en gebakken bestrating
Enthousiast over cortenstaal?
Bekijk dan ons cortenstaal assortiment

Verlichting 

Het wordt langzaam weer eerder en eerder donker. Voor je het weet kom je ‘s avonds in het donker thuis. Wil je ook dan genieten van je tuin? Kies voor tuinverlichting en licht de mooiste plekken in uw tuin uit. De familie Bloemert heeft er in de voortuin voor gekozen om met wandlampen de entree te benadrukken en met grondspots de steeneiken. In de achtertuin ligt de focus op de pergola. De verlichting is hierin gefreesd. 

Verlichting van Lightpro bij ATS
Nu de klok weer terug is gezet is het toch vrolijk
thuiskomen na een lange werkdag. Dit dankzij de tuinverlichting!

Producten die hierbij passen