Welk zand wordt gebruikt voor afstrooien en invegen?

Wanneer u uw sierbestrating hebt aangebracht dient deze te worden afgestrooid met zand. Dat zand dient u in te vegen tussen uw bestrating waardoor de stenen worden gefixeerd. Maar wat voor zand gebruikt u nu voor uw type bestrating? We nemen een aantal soorten onder de loep:

Wat is Straatzand?

Straatzand is het meest gebruikte zand om af te strooien. Als het op de juiste manier wordt gebruikt kan dat uitstekend. Ga als volgt te werk: 

Strooi ruim zand over het straatwerk. Laat het eventueel drogen waardoor het fijner wordt en veeg met een bezem het droge zand in de voegen van het straatwerk. Ook kan het worden ingewassen met water, verwijder het overtollige zand daarna van uw straatwerk. Herhaal deze procedure eventueel na enkele dagen. Let op: laat straatzand niet liggen nadat het nat is geweest, zand is namelijk niet schoon. Doordat zand leemresten kan bevatten, kunnen die werken als natuurlijke kleurstoffen. En dat geeft kans op vervelende bruine vlekken die zich niet laten verwijderen.

Wat is Brekerzand?
Brekerzand heeft een gradering van 1 - 3 mm. Wanneer de grovere deeltjes zich nestelen tussen het straatwerk fungeren ze als fixatie van de stenen. Verwerk brekerzand op dezelfde wijze als beschreven bij het straatzand.  Ook brekerzand  is niet altijd schoon, dus ook dit zand kunt u beter niet laten liggen op uw straatwerk.
Wat is Zilverzand?
Zilverzand is zeer fijn en wordt voornamelijk gebruikt bij luxe en strakke bestrating. Zilverzand is gewassen en praktisch schoon. Verwerk het zoals is omschreven bij straatzand. Ondanks het feit dat het schoon is raden wij toch aan geen zand te laten liggen op uw nieuwe straatwerk.
Wat is GatorSand XP?
GatorSand XP is voegzand dat kan worden toegepast in voegen van 2 tot 40 mm. Op de juiste manier aangebracht levert dit een waterdoorlatende elastische voeg op waarin onkruid geen kans heeft. Het voegzand dient nauwkeurig te worden aangebracht volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing en zorgt jarenlang voor een onkruidvrije bestrating. Het is in enkele kleuren leverbaar.
Meer vragen?
Blijft u met vragen zitten? Stel die vragen gewoon.
Kijk op onze contactpagina hoe u ons kunt bereiken.