Budget-Bestrating.nl is uw sierbestrating dealer gevestigd in Staphorst en Sliedrecht. Wij zijn sinds 1997 gespecialiseerd in de verkoop van sierbestrating! U kan bij ons terrecht met alle vragen over sierbestrating.

Heeft u een vraag? Bel 0522-462 462 voor deskundig advies bij het uitzoeken van uw sierbestrating!

Sierbestrating in de tuin

Sierbestrating wordt heel formeel een elementenverharding genoemd. In de normale spreektaal noemt men het ook wel bestrating of plaveisel. In de exacte zin van het woord is het een verharding opgebouwd uit losse elementen die op de een of andere manier (los) met elkaar verbonden zijn. Dit soort sierbestrating is al eeuwenoud.


Sierbestrating

Het voordeel van sierbestrating, bestaande uit een elementenverharding is dat het makkelijk hersteld kan worden en waterdoorlatend is. Deze waterdoorlatendheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker in verband met verdroging.
Sierbestrating wordt gebruikt in de tuin om de looppaden en de terrassen permanent te verharden.
Voorbeelden van sierbestrating zijn er te over. Sierbestrating is er in getrommelde, ongetrommelde, strakke en nabehandelde vorm. Deze soorten zijn onder te verdelen in tegels, kasseien, kinderkopjes en klinkers. Verder is sierbestrating in beton of van natuursteen in de handel. Bovendien zijn er diverse granulaten en grindsoorten.

Trends sierbestrating

Binnen de sierbestratingbranche is tegenwoordig duidelijk sprake van trends. Toen er voor het eerst aandacht voor sierbestrating opkwam was de gebakken sierbestrating het product dat aan de vraag voldeed. Het gebakken waaltje is nog steeds een product dat een grote populariteit geniet. Omdat gebakken sierbestrating toch in het hogere prijssegment viel werd de getrommelde sierbestrating een sterke tegenhanger van dit product. Goed betaalbaar en door het trommelen een sfeermaker in de tuin. De laatste jaren is vooral de grootformaat tegel sterk in opgang. Wat kleur betreft zijn vooral de kleuren zwart en antraciet uiterst populair. Deze trend zet zich nog steeds voort.
Strakke tuinen zijn vaak een voorbeeld voor de vormgeving. Door het lijnenspel in deze tuinen worden de harde lijnen geaccentueerd zodat er een bepaalde sfeer ontstaat. Een sfeer die vaak vanuit het interieur wordt voortgezet in de tuin.

Onderhoudsvriendelijk

Een andere trend die tegenwoordig vaak valt te bespeuren in de sierbestrating is het onderhoud. Een tuin moet onderhoudsvriendelijk zijn. Onderhoudsvriendelijk is hierbij synoniem voor een verharde tuin. Zelfs de naden tussen de sierbestrating moeten opgevuld worden met harde materialen om de groei van onkruid te voorkomen. Jammer, want een tuin leg je niet eenmaal aan om hem vervolgens ongemoeid te laten. Voor een tuin zijn ook wisselende trends te ontdekken die de tuin tot een levendig geheel maken. De sierbestrating vormt in de meeste gevallen de vaste basis terwijl met beplanting en accessoires de accenten worden gelegd. Door deze accenten te gebruiken is met weinig inspanning een veel levendiger tuin aan te leggen.

204 artikelen